werkwijze.html
projecten.html
contact.html
home.html

Afgestudeerd als bouwkundig ingenieur aan de Technische Universiteit Eindhoven. Fascinatie ontdekt voor de plaats van de mens in de ruimte en de maatschappij, met het woonhuis als bijzondere interesse.
Werkzaam als projectarchitect bij Duinker van der Torre samenwerkende architecten, medeverantwoordelijk voor uiteenlopende studies en uitgevoerde ontwerpen op alle schaalniveaus tussen stedenbouw en meubelontwerp. Bekendheid kregen vooral de woonwijk Egelshoek in Heiloo, het zorgcomplex Osdorperhof in Amsterdam en het appartementencomplex Klein Gooioord in de Bijlmermeer.

Reis door Zuid-Amerika; gastdocentschap architectuur aan de Hogeschool van Amsterdam en start eigen bureau.
Reeks opdrachten voor met name particuliere opdrachtgevers. Werk voor enkele architecten-bureaus aan diverse opdrachten in het ontwerpstadium: de uitbreiding van een voetbalstadion, een brede school en een zorgcentrum.
Oprichting bureau Helix architecten, samen met Niels de Jong. Focus op het ontwerp van bibliotheken, waaronder de uitbreiding, renovatie en herinrichting van de openbare bibliotheek De Beuk te Woerden.

Zelfstandige voortzetting eigen bureau. Doelgroep voornamelijk particuliere opdrachtgevers en het ontwerp van woningen en aanpassingen daarvan. Deskundigheid omvat niet alleen het ontwerpen maar ook het bouwen van dat ontwerp, samen met een team ervaren vakmensen.


Stefan van de Kar is ingeschreven in het Architectenregister onder nummer 1.951003.009, KvK 52484645.

opmerking bij projecten:

*  ontwerp Stefan van de Kar als eigenaar/architect van Helix architecten

**  ontwerp Stefan van de Kar als freelance architect in dienst van bij project genoemd bureau

***  ontwerp Stefan van de Kar bij Duinker, van der Torre samenwerkende architecten

19942004

2005

20072011